Terra midi tvålar ifrån Provance

Dessa gåsäggs tvålar är en storsäljare på Rama In och Rum och en självklar favorit hos oss i personalen.
Finns i massa härliga dofter, vi har just nu våra 4 favoriter inne.

Lait/Mandelmjölk - Denna tvål innehåller mjukgörande mandelmjöl och she butter. Tvålen verkas otroligt återfuktande och de flesta behöver därför inte använda fuktcréme efter dushen. Mild doft av mandelblom och "ren tvätt" (storsäljare)

Verveine/Verbena - Kallas även för citronverbena. Den tydliga tonen av citrus och den härligt gröna färgen utmärker Verbena tvålen. Doften är fräsch till en början och syrlig av citroner, men uppfattas efter en stund som något sötare.

Lavende/Lavendel - Här är lavendelbuskens blomma inblandad och ger därför tvålen en mjukt härlig peelingeffekt.
Shebutter finns i tvålen som ser till att kroppen blir återfuktad trots peelingen. Tvålen doftar härligt av lavendel och har en ton av ängsblommor. Lavendeln verkar mycket lugnande.

Fleur d´orange/Apelsinblomma - Ljuvt romanstisk doft och sötsyrligt blommig. Några procent honung är tillsatt för dess doft men även dess mjukgörande egenskaper.

Pris 59:-



Verbena  mandelmjölk


Lavendel & Apelsinblomma

Presenttips

Ett väldigt fin bok, som är ett super presenttips är sweden - inside out.

Vad är egentligen ”typiskt svenskt” förutom Kalles kaviar och Ikea? Och hur uppfattas egentligen vi svenskar av omvärlden? Anita Shenoi flyttade från England till Sverige för drygt femton år sedan och här ger hon sin bild av Sverige och svenskarna. Det är en lättsam, varm och humoristisk beskrivning av oss och våra egenheter. Sweden – Inside Out är den perfekta presenten till utländska vänner och affärskolleger eller till någon som precis har flyttat hit. Låt dem lära känna oss svenskar utifrån och in!

Rikt illustrerad med vackra Sverigebilder.




Boktips!

Den här superfina boken är en perfekt present. Full med en massa härliga recept och fina bilder. En måste-ha-bok hemma.



Sommarens söta bjuder systrarna Lisa och Monica på 180 söta recept för soliga dagar på stranden eller i bersån och för regniga dagar inomhus. Här finns allt från småkakor och mjuka kakor till nya och klassiska vetebrödsrecept, och naturligtvis har alla bär från trädgården och skogen en given plats i sommarens pajer och tårtor. Självklart finns det också recept på kalla drycker som iste och lemonad att dricka till, ett måste för de där sommardagarna då det faktiskt är riktigt varmt. Med en massa härliga recept på sylt, marmelad och saft är det också lätt att ta vara på sommarens härliga minnen. Och vad vore sommaren utan sorbet och glass i stora lass?

Det som framför allt karaktäriserar Sommarens söta är att det är så stor variation på recepten, precis som i deras två tidigare böcker, och att klassiker blandas med nytt och modernt och enkla recept varvas med lite svårare. Vem kan motstå galet god bananpaj med choklad och hasselnötter, rulltårta med hallon och lemon curd, kokos- och kolakrämskakor, lavendel- och citronpannacotta med hallonsås, jordgubbstårta med vit chokladkräm, maskrosmarmelad, havtornssorbet, lakritsglass med citronrippel eller lime- och myntadricka?

Sommarens söta är en tydlig uppföljare till Två systrars söta och Vinterns söta. Den är rikt illustrerad med mat- och miljöbilder som sprakar av färg och skapar en underbar sommarkänsla, som ett fotoalbum från barndomens somrar!


Vackra Ramar

Dessa underbara ramar har precis kommit in i butik. Fina att ha var för sig eller blanda olika modeller som vi har gjort här. Kostar mellan 119:- och 279:-


Den fina grod-asken är en riktig storsäljare. 279:-




Den här fina är min favorit

Fina tillbehör

Dessa fina flaskor är en personlig favorit. Dom små miniatyr parfymflaskorna låter jag stå precis som dom är, tillsammans eller var för sig. I de andra flaskorna häller jag däremot gärna lite fina saker i, som på kortet nedan då jag har använt mig av badsalt. Parfymflaskorna finns i tre olika modeller och glasflaskorna med tre olika tryck på.

 
parfymflaska 99:- glasflaska 29:-

Nyhet!

Nu har den här underbara boken kommit in i butiken.

Kalasgoda muffins, kakor & andra bullar hittar du personligt utvalda recept på enkla och delikata bakverk. Som saftiga vinbärsmuffins, läckra små tryfflar, goda bullar, söta prinsessbakelser, smakrika bröd och andra frestelser. Det här är en bok för dig som vill bli inspirerad att baka det där lilla extra, men som inte vill spendera hela dagen i köket - för det är ju härligare att använda tiden till att njuta av bakverket.

Christina Nilsson startade 2007 företaget Kalasform som tar fram bakformar i olika färger och mönster. Hon är en van hemmabagare med många beprövade recept och kan också konsten att presentera bakverken så att de ser precis så goda ut som de är.

Kalasgoda muffins, kakor & andra bullar innehåller fantastiska bilder och läckra recept - en perfekt presentbok.


Fint till tvättstugan

I dessa fina flaskor är det strykvatten i doften lavendel. Kommer ifrån det franska märket Savon.
Strykvatten är underbart att använda när man stryker eftersom det doftar underbart och gör även kläderna mjukare. Strykvattnet blandas ut med vanligt vatten, så denna flaska räcker ett bra tag.
Pris 99:-


Alla hjärtans dag tips!

På söndag är det alla hjärtans dag och vi har ett bra present tips. Denna bok har precis kommit in och är perfekt att ge bort till någon man tycker om.

Det bästa som sagts om kärlek

"Kärleken är vårt livs största glädje och vårt livs största sorg. Den är livet", säger ett franskt ordspråk. Att beskriva kärlek i ord är inte alltid så lätt, men alla de känslor den framkallar är en stor inspirationskälla. Sålunda är kärleken också det vanligaste temat i alla de stora och publikknipande konstarterna. Som Hjalmar Söderberg uttrycker det: "All konst, all dikt, all musik har druckit ur den [...] Men den källan heter inte kärleken, utan den heter drömmen om kärleken."
Denna antologi samlar de uttryck som uppkommit ur dessa känslor och drömmar och erbjuder det bästa som sagts om kärlek.

Kärleken är kärlekens belöning.
John Dryden

Älska inte en flicka för att hon är ung och lämna henne inte för att hon är gammal.
Ryskt ordspråk

Man skall inte vara ensam. Och man skall inte vara många. Man skall vara två.
Hjalmar Söderberg


Thobergs Läsglasögon

Nu har äntligen de efterlängtade läsglasögonen ifrån Thorbergs kommit till Rama In och Rum.
Vi har två olika modeller och ett flertal olika färger. Styrkorna på våra glasögon är 1 - 1,5 - 2 - 2,5 och 3.
Priset på glasögona är 249:-

I denna modell har vi färgerna vit/genomskinlig, limegrön, korall och brun.



I denna modell finns färgerna lila och svart. Rosa kommer in i lager i Mars


Nyheter LOB

Nu har vi fått in vårens nyheter ifrån LOB design, ibland nyheterna finns bland annat porslin, löpare samt ljushållare.


Denna Fina jumbo mugg finns i färgerna Vit, ljuslila, plommon och grått. Pris 99:-

Denna löpare finns i färgerna rosa, ljuslila och ljusgrön. Pris 119:-




Servettring i klar. Pris 299:- för ett 4-pack.


Skål i porslins serien Gangster. Finns I vitt, pris 279:-

 


RSS 2.0