Nyhet ifrån Kitsch!

Nu har vi fått in dessa fantastiska varor ifrån svenska märket Kitsch SwedenDessa vackra tavlor kostar 599:-


Nytt ifrån Miljögården

Nu har vi fått påfyllnig ifrån ett av våra favorit märken - Miljögården!
Våriga nyheter som krukor, trädgårdsdekorationer och lyktor bland annat. Här kommer ett litet smakprov av vad som kommit in.Kokeshi!

Dessa vackra japanska dockor är en favorit här hos oss och snart kommer det in en riktig påfyllning!
Finns i tre olika modeller och i ett flertal färger. En nyhet är att dessa även kommer i en mini storlek.
Pris 179:-

Japanska Kokeshi dockor

Kokeshi dockor ett genuint hantverk från Japan.
Kokeshi är traditionella, japanska, handgjorda dockor i trä tillverkade med
stor noggrannhe
t. Varje docka har sin egen design och signatur.

Dockorna började tillverkas i norra Japan på 1600-talet och hantverket har
sedan dess gått i arv från generation till generation.
Ett genuint hantverk som även idag görs med stor stolthet i Japan.

En perfekt present när du vill ge bort något extra fint, exempelvis till föräldrarnas bröllopsdag, bästa vänninan har fått barn, dopgåva eller varför inte till värdinnan.

Storlek, färger och mönster kan variera i och med att dockorna är handgjorda.


Bok tips!

Dagens bok tips är denna kokbok med recept på hälsomat.

Att äta hälsosamt handlar om att känna glädje i mat som gör oss piggare och friskare. Att känna att vi väljer den nyttiga maten, inte för att vi borde eller för att vi måste utan för att vi vill och för att det är gott."

De flesta av oss har stor tillgång till fräscha råvaror och det gäller bara att lära sig att välja rätt och att prioritera. Att se möjligheter i råvarorna och göra det bästa av dem. Många har en önskan om att gå ner i vikt, en önskan om att bli piggare och att orka mer. Att lägga om sina vanor på lång sikt är därför det bästa sättet. Kortsiktiga dieter eller metoder är däremot aldrig någon lösning på problemet. Med denna bok lär du dig att skämma bort din kropp och dina smaklökar med god och nyttig mat. Du lär dig kombinera och tillaga råvaror så att det blir en läcker och livgivande måltid. Något som gör att du inte vill ha tillbaka den dåliga maten.

Idén är att öka intaget av fullkorn och andra långsamma kolhydrater och minska på socker, vitt mjöl och tillsatser i maten som konsistensgivare och smakförstärkare. Då minskar suget efter snabba kolhydrater och dåliga fetter. Detta ger dig en kropp med mer motståndskraft mot sjukdomar. Att välja mycket grönsaker i form av rotfrukter, kålsorter, bladgrönt och baljväxter är att välja mat som bygger upp kroppen i stället för att bryta ner den. Ren mat rik på antioxidanter, mineraler och vitaminer.

De fem stegen till hälsa:
1. In med baljväxter och grönsaker
2. Bort med socker och vitt mjöl
3. Ät rätt fett
4. Njut gott och lyxigt på helgen
5. Börja lämplig träning

Kokboksförfattaren Klara Desser kommer nu med sin åttonde bok på temat nyttig mat. Den egna erfarenheten av att upptäcka och lära sig tycka om nyttig mat och en önskan om att inspirera andra ligger till grunden för hennes böcker. Att nyttig mat kan vara både god, vacker, festlig och frestande hjälper hennes man, fotograf Hans Desser, till att förmedla.

Claus Porto

En underbar nyhet hos oss på Rama In och Rum är det Portugisiska märket Claus Porto. Claus Porto gör tvålar och doftljus i goda dofter och super fina förpackningar. Finns i 4 olika dofter och finns som pumptvål, fast tvål samt doftljus. De dofter vi har är melon, hav, waterlily samt lavendel.

Portugisiska tvåltillverkaren Claus Porto grundades redan 1887 i Lissabon och är idag en av världens främsta tillverkare av kvalitetstvålar.
Tvålarna mals sju gånger för att uppnå maximal mjukhet och för att aromerna ska finnas kvar ända till sista biten tvål. En del av maskinerna som används för att tillverka tvålarna är över hundra år gamla och tvålarna förpackas för hand.
Förutom badtvålar, handtvålar och flytande tvålar av olika slag gör man också badsalt och doftljus. Produkterna innehåller endast vegetabiliska ingredienser och har inte testats på djur.Madrigal - Waterlily


Dofljus med melon doft 339:-Nyhet!

Nu har vi fått in det populära skrivbordet ifrån danska nordal i ceris rosa! Finns även att beställa hem i turkost, vitt och svart.
Pris 5500:-Sufraco

Vi har fått in på fyllning på våra favorit tvålar ifrån sufraco. Vi har tvålar i både glas och plast förpackningar och vissa produkter i refill samt handlotion. Vår storsäljare är oliv och min personliga favorit är i apelsinblom.
priser är följande
Tvål i glasflaska 0,5 liter 179:-
Tvål i plastflaska 0,3 liter 129:-
Tvål refill flaska 1 liter 199:-
Handlotion 159:- (apelsinblom)
Showergel 119:- (ros, fikon)


Nya öppettider

Nu har vi förlängt öppettiderna på vardagarna! Här nedan kommer de nya tiderna

Måndag - Fredag 10-18
Lördag 11 - 15


Välkommna!


Nyhet!Dr. Lipp

Dr. Lipp

NIP001

Dr. Lipp är ett 100 % ekologiskt, återfuktande balsam med flera användningsområden

Från början användes Dr. Lipp som bröstvårtssalva av ammande mammor, men nu har det visat sig att Dr. Lipp dessutom är ett helt fantastiskt läppbalsam. Det fungerar faktiskt utmärkt på alla typer av torr hud och kan till och med smörjas på eksem!

Dr. Lipp är en ren och hypoallergen naturprodukt utan vare sig lukt eller smak. Den innehåller varken alkohol, parabener, färgämnen eller parfym! Balsamet är så rent och effektivt att det till och med kan användas på nyfödda spädbarn, och det är därför som ammande mammor gärna smörjer det på bröstvårtorna!

Dr. Lipp är en av naturens bästa återfuktare. Vetenskapliga tester har visat att huden återfuktas med upp till 40 % på en timme. Hudläkare rekommenderar Dr. Lipp mot alla torra hudfläckar, på till exempel läppar, bröstvårtor, nagelband, armbågar och fötter, och till och med mot kluvna hårtoppar.

Dr. Lipp är en favorit inom Londons modevärld. Makeupartister älskar Dr. Lipp eftersom det sitter i så länge och gör läpparna extra glansiga – ett måste vid alla modefotograferingar och oumbärligt i sminkväskan!

Om du smörjer in läpparna innan du går och lägger dig, sitter det fortfarande kvar på morgonen! En sexig unisexprodukt som säljs i en praktisk och lätthanterlig tub på 15 ml.


RSS 2.0